Mikrobiyolojik Analiz
Gıdaların sağlıklı olup olmadığı etkili bir kontrol ile mümkün olup, gıda zehirlenmesine neden olan bakterilerin, alt türlerinin ve toksinlerinin tespit ve tanımlanması gıda güvenliğinin başında gelmektedir. Gıda güvenilirliğinin kontrolleri Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliğinde belirtilen analiz kapsamına göre uygulanmaktadır. Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliğinde yer alan tüm mikrobiyolojik analizler, uluslararası geçerliliği olan ISO, FDA-BAM, FNES gibi metotlar ile konvansiyonel olarak laboratuvarımızda yapılmaktadır.
Mikrobiyoloji analiz laboratuvarımızda Aerobik Koloni Sayımı, Koliform Grubu Bakteriler ve Escherichia coli, Maya ve Küf, Salmonella spp, Listeria monocyotgenes, Koagulaz (+) Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Clostridium perfringens ve Rope Sporu gibi mikrobiyolojik analizler ve Çevresel Yüzey Örnekleri (personel ve ekipman) laboratuvarımızda uzman kadromuz ile Bakanlık onaylı ve TÜRKAK`dan akredite olarak yapılmaktadır.